Terug naar overzichtBillit: bereid uw klanten voor op de nieuwe standaard voor elektronisch factureren.

31/5/2017
 
Wist u dat de overheid haar leveranciers vanaf 2017 verplicht om hun facturen in een nieuwe standaard aan te leveren? Deze nieuwe standaard heet UBL 2.1 en biedt een enorme vooruitgang op gebied van automatische verwerking.
 
In tegenstelling tot PDF-bestanden, die eigenlijk niet meer voorstellen dan een digitale foto van uw factuur, wordt in een UBL-bestand ook de inhoud van de factuur opgenomen. Dit betekent dat gegevens zoals de factuurdatum, bedrag, leverancier, enz., gewoon kunnen worden ingelezen en u deze niet langer manueel dient in te geven.
 
De verplichting naar de overheidsleveranciers toe is nog maar de eerste stap. In een volgende fase volgen de bedrijven onderling. UBL is namelijk geen kleine lokale standaard maar maakt deel uit van een ambitieuze Europese doelstelling.
 
Een groot aantal boekhoudpakketten zijn reeds UBL-compatibel. De kans is dus groot dat u reeds UBL-bestanden kan importeren. Dit heeft echter geen nut, zolang uw klanten geen UBL-bestanden aanleveren. En daar wringt net het schoentje. Spijtig genoeg maken veel ondernemers hun facturen nog steeds via Word of Excel. Of zij gebruiken een facturatieoplossing die geen UBLbestanden kan aanleveren.
 
Met Billit biedt u hen een volwaardig alternatief dat klaar is voor de toekomst. Verkoopfacturen worden meteen aangemaakt in UBL en ook aankoopfacturen kunnen worden omgezet naar de nieuwe standaard. Daarnaast genieten uw klanten van document management, financiële overzichten, automatische betalingscontrole en betalingsopdrachten voor de bank.
 
Al deze facturen en documenten worden periodiek naar u doorgestuurd. Op deze manier wordt de aanlevering mooi gespreid en worden de vervelende piekperiodes afgevlakt.
 
Een win-win oplossing voor beide partijen!
Interesse? Contacteer ons via info@billit.be of laat uw klanten zich via www.billit.be registreren voor een gratis testaccount.