Senior General Ledger Accountant bij Pentair Thermal


Firma
Pentair Thermal

Omschrijving firma
Pentair plc (NYSE:PNR) is een wereldwijde onderneming die zich toespitst op het uitbouwen van een veiligere en duurzamere wereld. Pentair levert vooraanstaande producten, diensten en oplossingen om mensen in staat te stellen het best mogelijk gebruik te maken van de middelen waarvan zij het meest afhankelijk zijn. Haar technologie leidt de wereld naar een toekomst waarin water overvloedig, nuttig en zuiver is, en waar kritische apparatuur en zij die ermee omgaan beschermd zijn. In 2016 behaalde Pentair een omzet van $4.9 miljard met een personeelsbestand van om en bij de 19.000 mensen wereldwijd.

Dankzij onze Win Right waarden, kan Pentair een duidelijke en dwingende rol spelen in de wereldgemeenschap. Deze twee woorden belichamen ons streven naar succes en toewijding aan een bedrijfsklimaat dat voldoet aan de hoogste ethische waarden. Bij Pentair gaan wij er prat op dat eerlijkheid en integriteit bepalend zijn voor de relaties met klanten, zakenpartners, investeerders en onze eigen collega’s binnen het bedrijf.

Aanbod
Pentair biedt je een voltijdse functie met een aantrekkelijk salarispakket in een stimulerende en globale werkomgeving.


Omschrijving job
Als Senior General Ledger Accountant ben je verantwoordelijk voor de end-to-end activiteiten van het General Ledger departement van ons Primary Accounting Center (PAC) in Leuven. Je zult te maken hebben met verschillende juridische entiteiten uit EMEA.
Je beheert en analyseert general ledgers en je zorgt voor de financiële afsluitingen en rapporten over de toegewezen regios en entiteiten.
Als Senior General Ledger Accountant bereid en boek je de maandelijkse boekingen en aanpassingen voor met behulp van de ondersteunende documenten en adequate beschrijvingen en alsook de maandelijkse kostenallocaties.
Je vergemakkelijkt en voltooit de maandelijkse afsluitingsprocedures, inclusief ondersteuning bij rapportageverplichtingen van de US GAAP-groep.
Je bereidt de maandelijkse boekhoudkundige reconciliaties voor en controleert deze.
Als Senior General Ledger Accountant beheer je vaste activa enhet Capital Expenditure Requests (CER) proces.
Je bent verantwoordelijk voor de continue controlebewaking en lost mogelijke problemen op.
Je helpt bij de voorbereiding van financiële interne en externe audits, waarvoor veelvuldige contacten met de auditors noodzakelijk is.
Als Senior General Ledger Accountant stel je verplichte financiële rapporten volgens de wettelijke vereisten. Je controleert en past de Sox interne controles toe voor de toegewezen regios en entiteiten; en je gaat op zoek naar GL- procesmatige verbeteringen.
Je rapporteert aan de General Ledger Accounting Manager.


Profiel
Je beschikt over een A1 diploma in Boekhouding/Economie, met minimum 4 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
Je bent zeer vlot met MS Excel en SAP, je zal werken met een ERP-systeem en indien je ervaring hebt met US GAAP is dit een plus.
Als Senior General Ledger Accountant ben je goed georganiseerd, beschik je over sterke analytische en probleemoplossende skills en heb je oog voor detail.
Je bent in staat om de correcte beslissingen te nemen en om processen te verbeteren.
Je spreekt vloeiend Engels en Frans, kennis van Duits en/of Italiaans zijn een pluspunt. Je bent communicatief en je kan communiceren op alle niveaus binnen de organisatie.
Je bent niet alleen een goede teamspeler, maar je kan ook zelfstandig werken en deadlines schrikken jou niet af.


Softwarekennis
MS Excel
SAP
ERP
US GAAP (pluspunt)


Talenkennis
Engels & Frans
Duits of Italiaans is een pluspunt


Regime
voltijds

Type
loondienst

Provincie
Vlaams-Brabant

Gemeente
Heverlee

Contactpersoon
HR

Tel
000000000

E-mail
http://pentairthermal.heeft-nieuwe-jobs.be/s/4101/1483/nl/senior-general-ledger-accountant-bij-penta

Website
http://pentairthermal.heeft-nieuwe-jobs.be/f/4101/1483/nl/senior-general-ledger-accountant-bij-penta